Systeem plafonds

Systeem plafonds

Gipsplafonds zijn volledig naadloos aan te brengen.
Wilt u in uw ruimte een goede akoestiek aanbrengen, dan adviseren wij u de zacht- of hardmineralen plafondplaten te combineren met geperforeerde plafondplaten.
Voor vochtige ruimtes worden plafondplaten toegepast die voorzien zijn van een vinyllaag.

We zetten alle voordelen wat betreft de keuze voor een systeemplafond voor u nog eens op een rijtje:
– makkelijk uitneembaar (vervanging, vernieuwing)
– brandvertragend
– geluidabsorberend
– snelle en mooie inbouw voor de verlichting
– ideaal voor het wegwerken van leidingen en aircosystemen.

En zo zijn er nog veel meer toepassingen die ook voor uw situatie de oplossing zouden kunnen zijn.
Vraag gerust naar de mogelijkheden voor uw bedrijf of woning.

Metal-stud plafonds

Metal Stud plafonds

Metal Stud plafonds van Plaza worden opgebouwd uit een metalen skelet of regelwerk met een beplating van gipskartonplaten. Metal Stud Plafonds verbeteren de brandwerendheid, geluidsisolatie en thermische isolatie van bestaande vloer- en dakconstructies. Daarnaast worden ze door Plaza toegepast om de ruwbouwconstructie op een vlakke en decoratieve wijze af te werken. Metal Stud Plafonds worden zowel bij nieuwbouw als renovatie in de woning- en utiliteitsbouw toegepast.

Er zijn drie verschillende type Metal Stud plafonds door Plaza aan te brengen:

Vrijdragende Metal Stud plafonds:
Het vrijdragende plafond is opgebouwd uit horizontaal gemonteerde Metal Stud C- en U-profielen waarop een beplating van gipskartonplaten wordt aangebracht. Doordat het skelet volledig vrij van de bovenliggende constructie is gemonteerd, ontstaat een zeer hoge geluidsisolatie.
Tevens kan met dit systeem op eenvoudige wijze een verlaagd plafond worden gerealiseerd.

Metal Stud plafond met dubbel systeem:
Metal Stud Plafond met dubbel systeem bestaat uit een skelet van een enkele of dubbele laag profielen dat wordt afgewerkt met gipskarton. Dit wordt aan de bovenliggende constructie afgehangen met afhangers. Dit plafondsysteem combineert het voordeel van een optimale geluidsisolatie met dat van een snelle montage.

Metal Stud plafond met enkel systeem:
Het direct bevestigde plafond heeft een metalen regelwerk van veerregels met een beplating van gipskartonplaten. Dit plafond wordt voornamelijk toegepast om de ruwbouwconstructie op eenvoudige wijze glad en strak af te werken.

Metal-stud plafonds zijn opgebouwd uit metalen profielen met hiertegen gipsplaten (9.5 of 12.5mm) gemonteerd. Eén groot voordeel van de afwerking met gipsplaten is het feit dat u het plafond kunt (laten) afwerken in elke gewenste kleur en heel goed zelf kan bepalen waar bijvoorbeeld de verlichting ingebouwd moet worden. De metal-stud plafonds zijn zeer geschikt voor het aanbrengen van bijvoorbeeld een koof ten behoeve van een gordijn of lamellenrails

Ook voor deze plafonds kunnen verschillende voordelen uw keuze bepalen:
– brandvertragend (bij een dubbele brandwerende gipsplaat tot wel 60 min.)
– geluid isolerend
– warmte-isolerend
– makkelijke verwerking d.m.v. sausen of stucadoren
– vrijdragend te monteren

Ook deze plafonds bieden u een grote vrijheid op het gebied van de inbouw van licht, lucht en aircosystemen.

Akoestische plafonds

Akoestische plafonds

De keuze voor een systeemplafond hangt vaak samen met diverse zaken. Natuurlijk prijs en kwaliteit, maar wat te denken van eisen op het gebied van milieu (leefomgeving, geluiddempend, isolerend), functionaliteit, flexibiliteit, duurzaamheid of brandwerendheid. En dan hebben we het nog niet eens over de visuele aspecten: vorm en kleur.

Natuurlijk staat u er niet alleen voor. Wij denken met u mee over al deze diversiteit aan vragen en eisen. Door onze ervaring zijn wij in staat om u een passend oplossing aan te bieden die aan uw eisen zal voldoen

Lamellen plafonds

Lamellenplafonds

Lamellenplafonds van Plaza zijn gemaakt van aluminium en daardoor vochtbestendig. Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor de keuken en badkamer en zwembaden en sporthallen.

Ter plaatse van zwembaden voorzien van een special roestwerende constructie getest volgens de laatste eisen in een zowel balvaste en geluidsvriendelijke uitvoering. Met 55 verschillende kleuren (ook rvs-look) en 6 lamel-types kunt u uw plafonds in iedere woonruimte afstemmen op uw persoonlijke voorkeur.

Gemakkelijk in onderhoud en uiteraard hoeft u het plafond nooit meer te schilderen.

Houten plafonds

Houten plafonds

De natuur staat aan de basis van alle Derako producten. Met de massief houten plafond-, wand- en gevelsystemen creëert u niet alleen een milieuvriendelijke en duurzame gebouwaankleding maar het brengt de natuur ook dichter bij de leefomgeving van de mens.

Door de grote ontwerpvrijheid leiden de systemen van nature tot veel inspiratie en hebben zij over de afgelopen jaren tot talrijke nieuwe creatieve ontwerpen geleid… en daar gaan wij bij Derako voor met montage door monteurs van plaza