Metal Stud plafonds van Plaza worden opgebouwd uit een metalen skelet of regelwerk met een beplating van gipskartonplaten. Metal Stud Plafonds verbeteren de brandwerendheid, geluidsisolatie en thermische isolatie van bestaande vloer- en dakconstructies. Daarnaast worden ze door Plaza toegepast om de ruwbouwconstructie op een vlakke en decoratieve wijze af te werken. Metal Stud Plafonds worden zowel bij nieuwbouw als renovatie in de woning- en utiliteitsbouw toegepast.

Er zijn drie verschillende type Metal Stud plafonds door Plaza aan te brengen:

Vrijdragende Metal Stud plafonds:
Het vrijdragende plafond is opgebouwd uit horizontaal gemonteerde Metal Stud C- en U-profielen waarop een beplating van gipskartonplaten wordt aangebracht. Doordat het skelet volledig vrij van de bovenliggende constructie is gemonteerd, ontstaat een zeer hoge geluidsisolatie.
Tevens kan met dit systeem op eenvoudige wijze een verlaagd plafond worden gerealiseerd.

Metal Stud plafond met dubbel systeem:
Metal Stud Plafond met dubbel systeem bestaat uit een skelet van een enkele of dubbele laag profielen dat wordt afgewerkt met gipskarton. Dit wordt aan de bovenliggende constructie afgehangen met afhangers. Dit plafondsysteem combineert het voordeel van een optimale geluidsisolatie met dat van een snelle montage.

Metal Stud plafond met enkel systeem:
Het direct bevestigde plafond heeft een metalen regelwerk van veerregels met een beplating van gipskartonplaten. Dit plafond wordt voornamelijk toegepast om de ruwbouwconstructie op eenvoudige wijze glad en strak af te werken.

Metal-stud plafonds zijn opgebouwd uit metalen profielen met hiertegen gipsplaten (9.5 of 12.5mm) gemonteerd. Eén groot voordeel van de afwerking met gipsplaten is het feit dat u het plafond kunt (laten) afwerken in elke gewenste kleur en heel goed zelf kan bepalen waar bijvoorbeeld de verlichting ingebouwd moet worden. De metal-stud plafonds zijn zeer geschikt voor het aanbrengen van bijvoorbeeld een koof ten behoeve van een gordijn of lamellenrails

Ook voor deze plafonds kunnen verschillende voordelen uw keuze bepalen:
– brandvertragend (bij een dubbele brandwerende gipsplaat tot wel 60 min.)
– geluid isolerend
– warmte-isolerend
– makkelijke verwerking d.m.v. sausen of stucadoren
– vrijdragend te monteren

Ook deze plafonds bieden u een grote vrijheid op het gebied van de inbouw van licht, lucht en aircosystemen.