Metal-stud wanden

Metal studwanden voor diverse indelingen
en ook renovatie van woningen en kantoren en zelfs zolders bij particulieren

PLAZA eigenaar Marco Zandvliet, heeft zich via zijn network zoals Noa bestuur en College van deskundige bedreven in de kennis van al soort van oplossingen en idieen die toepasbaar zijn wat met wanden en plafonds te maken heeft. Vandaar dat zij als een van de eerste bedrijven waren gevraagd voor het Gyproc professional lidmaatschap, maar door de diversheid van materialen en andere produkten verder zijn gegaan dan enkel dit produkt.

Een van de produkten waar PLAZA Totaalafbouw erg sterk in is , zijn de metal studwanden. De wanden en plafonds die daarmee gemaakt zijn, zijn ruimtescheidend en/of woningscheidend en worden opgebouwd met behulp van koudgevormde (gezette) stalen profielen, gipskartonplaten en eventueel toegevoegd isolatiemateriaal. Door het lichte gewicht en specifiek producteigenschappen van de stalen profielen en gipskartonplaten is het mogelijk om ronde vormen te realiseren. Metal stud wordt toegepast in bestaande bouw en in nieuwbouw van woningen, fabrieken, kantoren, bioscopen en theaters.

Stalen profielen

De profielen met een C- of U-vorm die door PLAZA Totaalafbouw worden gemonteerd kunnen exact op lengte worden geproduceerd.
De liggers worden vastgescoten of geboord tegen de bouwkundige constructies.

Plafonds worden met diverse ophangmaterialen, afhankelijk van de te stellen eisen, zoals geluidswering of beheersing en dan opgehangen aan omliggende of bovenliggende constructies. Met vele soorten gipsplaten en isolatiematerialen kunnen hoogwaardige brand- en geluidoplossingen worden gecreëerd.
Tussen vloer en liggers wordt een zachte isolatieband aangebracht om geluidslekken te voorkomen.

Afwerkingsklassen

Als afwerklaag kan stucwerk, behang of schilderwerk worden toegepast.

PLAZA Totaalafbouw levert de metal stud wanden en plafonds van voegwerk tot en met de hoogste vlakheidsklasse-A. Metal stud is bij uitstek geschikt voor het renoveren van woningen, complete woonblokken, flatgebouwen, kantoren. Nieuwe woningen met metal stud voldoen aan de hoogste eisen van brandwerendheid, thermische-, contact-, lucht- en geluidsisolatie.

Hoogniveau renovatie

Grootschalige woningverbetering van voor- en naoorlogse woningen en woonblokken valt onder de definitie ; “hoogniveau renovatie”. Transformeren van gebouwen. Met hoogniveau renovatie kunnen monumentale complexen transformeren naar nieuwe bestemmingen, die de leefomgeving verbeteren en passen binnen het streven duurzaam te bouwen. Metal stud is een relatief lichtgewicht bouwsysteem, waardoor woonblokken gerenoveerd kunnen worden zonder versterking van de bestaande fundering.

Voordelen doos-in-doos systeem

Het doos-in-doos systeem (ook box-in-box genoemd) bestaat uit voorzetconstructies bij gevels, woningscheidende wanden en scheidingen tussen vloeren en plafonds. Het grote voordeel hierbij is dat – naast een complete vernieuwing – het thermische en akoestische comfort wordt geoptimaliseerd. Dit biedt de enorme besparingen in de energiekosten en verbetering van het wooncomfort. Het gewenste isolatieniveau kan gerealiseerd worden in tal van oplossingen.
Door de jarenlange ervaring biedt PLAZA Totaalafbouw advies op projecten naar de maatstaven in de bouw.

Metal-stud plafonds

Metal Stud plafonds

Metal Stud plafonds van Plaza worden opgebouwd uit een metalen skelet of regelwerk met een beplating van gipskartonplaten. Metal Stud Plafonds verbeteren de brandwerendheid, geluidsisolatie en thermische isolatie van bestaande vloer- en dakconstructies. Daarnaast worden ze door Plaza toegepast om de ruwbouwconstructie op een vlakke en decoratieve wijze af te werken. Metal Stud Plafonds worden zowel bij nieuwbouw als renovatie in de woning- en utiliteitsbouw toegepast.

Er zijn drie verschillende type Metal Stud plafonds door Plaza aan te brengen:

Vrijdragende Metal Stud plafonds:
Het vrijdragende plafond is opgebouwd uit horizontaal gemonteerde Metal Stud C- en U-profielen waarop een beplating van gipskartonplaten wordt aangebracht. Doordat het skelet volledig vrij van de bovenliggende constructie is gemonteerd, ontstaat een zeer hoge geluidsisolatie.
Tevens kan met dit systeem op eenvoudige wijze een verlaagd plafond worden gerealiseerd.

Metal Stud plafond met dubbel systeem:
Metal Stud Plafond met dubbel systeem bestaat uit een skelet van een enkele of dubbele laag profielen dat wordt afgewerkt met gipskarton. Dit wordt aan de bovenliggende constructie afgehangen met afhangers. Dit plafondsysteem combineert het voordeel van een optimale geluidsisolatie met dat van een snelle montage.

Metal Stud plafond met enkel systeem:
Het direct bevestigde plafond heeft een metalen regelwerk van veerregels met een beplating van gipskartonplaten. Dit plafond wordt voornamelijk toegepast om de ruwbouwconstructie op eenvoudige wijze glad en strak af te werken.

Metal-stud plafonds zijn opgebouwd uit metalen profielen met hiertegen gipsplaten (9.5 of 12.5mm) gemonteerd. Eén groot voordeel van de afwerking met gipsplaten is het feit dat u het plafond kunt (laten) afwerken in elke gewenste kleur en heel goed zelf kan bepalen waar bijvoorbeeld de verlichting ingebouwd moet worden. De metal-stud plafonds zijn zeer geschikt voor het aanbrengen van bijvoorbeeld een koof ten behoeve van een gordijn of lamellenrails

Ook voor deze plafonds kunnen verschillende voordelen uw keuze bepalen:
– brandvertragend (bij een dubbele brandwerende gipsplaat tot wel 60 min.)
– geluid isolerend
– warmte-isolerend
– makkelijke verwerking d.m.v. sausen of stucadoren
– vrijdragend te monteren

Ook deze plafonds bieden u een grote vrijheid op het gebied van de inbouw van licht, lucht en aircosystemen.